Over mij

Mijn naam is Eline Teygeler. Ik ben werkzaam als gedragstherapeut voor dieren bij Tinley Gedragstherapie.

Gediplomeerd gedragstherapeut

Ik ben gediplomeerd gedragstherapeut en afgestudeerd psycholoog. Tijdens mijn studie Sociale psychologie aan de Universiteit van Utrecht maakte ik al een zijstap van mensengedrag naar gedrag van honden, door een half jaar vakken te volgen bij de vakgroep Ethologie. Ik werkte mee aan het onderzoek naar agressie bij de Golden Retriever, en mijn interesse werd gewekt voor gedragstherapie bij dieren. Mijn opleiding ‘Gedragstherapie hond’ heb ik voltooid bij DogVision/Van Hall Instituut en daarmee ben ik gediplomeerd gedragstherapeut.

Specialist gedrag hond kat konijn

Na de opleiding tot hondengedragstherapeut heb ik mij gespecialiseerd in katten- en konijnengedrag (diploma behaald bij Tinley Academie). Sinds 2003 ben ik dus ook actief als specialist in kat en konijn. 

In het dagelijks leven word ik vergezeld door mijn partner, 4 honden, 2 katten en 4 konijnen.

 Docent diergedrag

Naast mijn werkzaamheden als diergedragstherapeut werk ik als docent en onderwijs coördinator bij Tinley Academie.
Als docent en spreker word ik door verschillende organisaties ingehuurd (DogVision, Politiekorpsen, dierenklinieken, seminars, etc.).

Mede-eigenaar

Sinds 2014 ben ik mede-eigenaar van Tinley Gedragstherapie voor dieren, het bedrijf waar ik al sinds 2003 ben aangesloten als diergedragsdeskundige. Het aansturen van en samenwerken met een team van deskundige gediplomeerde professionals wissel ik af met de dagelijkse praktijk waarin ik kennis over diergedrag deel en eigenaren begeleid in het hertrainen van probleemgedrag.

Professional

Een professional heeft veel kennis en specifieke vaardigheden op een bepaald vakgebied. De combinatie van theoretische kennis en praktijkervaring is belangrijk om als professional werkzaam te kunnen zijn. De overkoepelende organisaties waarbij ik ben aangesloten of door geaccrediteerd ben, controleren mijn kennis en kunde.
Als aangesloten Tinley-therapeut ben ik geselecteerd op kwaliteit en gescreend op sociale en communicatieve vaardigheden. Door de hoeveelheid consulten onderscheiden wij ons als professional.
De overkoepelende organisatie SPPD (St Platform voor diergedragsdeskundigen) controleert mijn diploma’s en checkt of ik jaarlijks mijn kennis up to date houd aan de hand van relevante nascholingen.
Daarnaast sta ik vermeld op de lijst van DogVision als gecertificeerd hondengedragstherapeut en ben ik member of the ISAE (International Society for Applied Ethology).

Op zoek naar de juiste deskundige

Als je op zoek bent naar hulp bij probleemgedrag wil je het beste voor je dier en de juiste deskundige. Ben je op zoek naar:

  • advies op maat; dus geen standaard advies want ieder dier is uniek
  • wetenschappelijk onderbouwde werkwijze
  • een deskundige die luistert naar alle kanten van het verhaal; het dier én zijn eigenaar
  • heldere uitleg
  • realistische en uitvoerbare adviezen
  • second opinion
  • hulp waarbij welzijn en veiligheid van het dier en zijn eigenaar voorop staat 

neem dan gerust contact op voor vrijblijvende informatie over hulp voor jouw hond, jouw kat of jouw konijn. Onderaan deze pagina vind je mijn contactgegevens, of ga naar contact.

In het dagelijks leven word ik vergezeld door mijn partner, 4 honden, 2 katten en 4 konijnen.

Boek een afspraak

Plan een afspraak
Bekijk de beschikbaarheid in mijn agenda voor consulten en telefonische afspraken en boek een afspraak.
MAAK AFSPRAAK
Verzekerd van
deskundig advies

Eline Teygeler is aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en geaccrediteerd door de SPPD. Consulten worden vergoed door dierverzekeraars Petplan, Reaal, Ohra, Hema en Inshared.

Eline Teygeler
Loading...