Gedragstherapie konijn

Heb je deskundige hulp nodig bij problemen met jouw konijn? Gedragstherapie voor konijnen is de oplossing om gedragsproblemen zoals angst, bijten, vechten of onzindelijkheid te verhelpen.

Gedragstherapie hond

Reviews van klanten

“Gizmo valt niet meer uit naar honden en mensen”

Reviews van klanten

“Stamper werd toch een knuffelkonijn”

Problemen ontstaan met een reden

Gedragsproblemen hebben altijd een oorzaak, vaak spelen meerdere oorzaken een rol. Zo kan het zijn dat een konijn als jong dier onvoldoende is gesocialiseerd. Ook kan het voorkomen dat een konijn zijn energie niet kwijt kan of dat er confilcten zijn met zijn soortgenoot. Sommige problemen hebben hun oorsprong in de herkomst van het konijn. Ongewenst gedrag ontstaat met een reden – deze reden zorgt er voor dat gedrag wordt herhaald en in stand blijft.

Mmillaut alique dis nihicie nimagni mintia de perio. Itas vellite lnere, non.

De oorzaak bepaalt de oplossing

Voor een goede oplossing van het probleem is het allereerst belangrijk dat de oorzaak wordt achterhaald. Een Tinley-gedragstherapeut heeft de juiste opleiding en ervaring om een deskundige diagnose te stellen. Hierdoor krijgt je inzicht in het ontstaan van het ongewenste gedrag. De adviezen kunnen vervolgens daarop afgestemd worden.

Gedragstherapie konijn;
hulp en advies op maat

Bij gedragstherapie ontvang je een advies die passend is bij jou, je konijn(en) en de situatie; een advies op maat.  Je ontvangt een plan van aanpak waarmee je zelf aan de slag kunt. Tijdens de evaluaties worden aanvullende adviezen gegeven, afgestemd op de voortgang en de situatie. Afhankelijk van het probleem kan extra begeleiding in de vorm van training afgesproken worden.

Mmillaut alique dis nihicie nimagni mintia de perio. Itas vellite lnere, non.

Welk probleemgedrag

Bijna elk probleemgedrag kan verdwijnen of verbeteren met behulp van gedragstherapie. Wil je weer genieten van je konijn(en)? Wil je een oplossing voor een klein of groot probleem, neem gerust contact op. Hieronder lees je enkele veel voorkomende problemen waarbij gedragstherapie hulp kan bieden;

 • Agressie naar soortgenoten (grommen, bijten, vechten);
 • Koppelproblemen tussen konijnen;
 • Agressie naar mensen (aanvallen, bijten, krabben);
 • Angst voor mensen of geluiden;
 • Slopen, knagen en graven
 • Onzindelijkheid (plassen en poepen in huis);
 • Dwangmatig en obsessief gedrag; (overmatig likken, e.d.)
 • Overige problemen 

Werkwijze

Gedragstherapie is een praktisch en oplossingsgericht traject. Je krijgt inzicht in het gedrag van jouw konijn(en) en ontvangt een plan van aanpak waarmee je zelf aan de slag kunt. Afhankelijk van het probleem omvat het traject een gedragsconsult, nazorg en begeleiding. Voor de meeste problemen is een gedragsconsult van 1,5 uur voldoende. Hieronder staat de werkwijze op een rij:

 1. De voorbereiding via vragenlijst.
 2. Een gedragsconsult aan huis of online.
 3. Een diagnose, behandelplan en prognose.
 4. Indien nodig overleg met je dierenarts.
 5. Indien gewenst een verslag aan je dierenarts.
 6. Telefonische nazorg/begeleiding gedurende 3 maanden.​

Kosten

De kosten van een gedragstherapietraject, inclusief verslag en nazorg, zijn afhankelijk van het type consult:

 • € 85,00 voor een gedragsconsult (1,5 uur)

De bedragen zijn inclusief btw, exclusief reiskosten (deze kunt u van tevoren doorspreken).  ​Als je verzekerd bent bij dierverzekeraars Petplan, Proteq, Ohra, Inshared of de Hema, worden de kosten afhankelijk van jouw polis, geheel of gedeeltelijk, vergoed.​

Eline Teygeler;
diergedragstherapeut

Eline Teygeler is afgestudeerd psycholoog en opgeleid tot gedragstherapeut voor hond, kat en konijn.
LEES MEER Eline Teygeler
Verzekerd van
deskundig advies

Eline Teygeler is aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en geaccrediteerd door de SPPD. Consulten worden vergoed door dierverzekeraars Petplan, Reaal, Ohra, Hema en Inshared.

Eline Teygeler
Loading...