Stamper werd toch een knuffelkonijn

9-jarige Fien leerde om te gaan met haar konijn

Stamper werd toch knuffelkonijn

9-jarige Fien

Konijn Stamper woonde alleen bij Fien en logeerde tijdens vakanties bij oma. Haar oma vond het jammer dat Stamper ongewenst gedrag vertoonde en schakelde een gedragstherapeut in om het gedrag te begrijpen en te veranderen. Samen met oma schreef Fien haar ervaring met gedragstherapie.

Referentie 

Dank voor de goede adviezen die je ons gegeven hebt betreffende ons konijn Stamper. Zij beet en trapte altijd erg bij het tillen, was niet goed benaderbaar. Door een intensieve aai training die ze van oma en jou kreeg toen Stamper bij oma logeerde en door haar minder krachtvoer te geven en niet meer op te tillen, maar in plaats daarvan met het reismandje van hok naar ren te verplaatsen, is ze een echt knuffelkonijn geworden. Ze komt naar je toe als je bij haar gaat zitten en komt met haar pootjes op je schoot om een worteltje te eten. Sinds een paar maanden heeft ze een maatje: Snipper. Hij is een ruim een half jaar jonger, kleiner van stuk en gecastreerd. Ze zijn dikke maatjes. Slapen naast elkaar of over elkaar heen, rennen achter elkaar aan etc. Stamper wordt zelfs jaloers als Snipper even de aai-aandacht krijgt, zij wil dan ook geaaid worden.

Dank dus voor alle goede adviezen.
Fien en oma Jessica

 

Konijnen en kinderen

Konijnen vinden het optillen en vasthouden door kinderen en volwassenen meestal niet leuk. Ouders en verzorgers kunnen hun kinderen wel leren om op een goede manier om te gaan met konijnen. Bovenstaande foto is niet van Fien, maar van een jonger meisje wat begeleid wordt door haar oma in contact.

Boek een afspraak

Plan een afspraak
Bekijk de beschikbaarheid in mijn agenda voor consulten en telefonische afspraken en boek een afspraak.
MAAK AFSPRAAK
Verzekerd van
deskundig advies

Eline Teygeler is aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en geaccrediteerd door de SPPD. Consulten worden vergoed door dierverzekeraars Petplan, Reaal, Ohra, Hema en Inshared.

Eline Teygeler
Loading...