Shiba werd kaalgeplukt

Konijn Shiba had haaruitval en kale plekken

Stamper werd toch knuffelkonijn

Konijn Shiba werd kaal

Ons konijn Shiba had last van haaruitval en kale plekken bij de nek. Na redelijk wat onderzoeken is gebleken dat dit niet ging om een ziekte of gezonheidsprobleem, maar dat onze andere konijn Bruintje de nekharen van Shiba aan het uittrekken en opeten was. Dit had dus te maken met een gedragsprobleem. Op advies van de dierenarts hebben wij Eline bij ons thuis uitgenodigd.

Het consult

Door vragen te beantwoorden en het observeren van onze konijnen, kon Eline ons heel goed vertellen wat er aan de hand was. Het was voor ons een uiterst aangename ervaring, want het leek alsof wij de “rabbit whisperer” bij ons in huis hadden. Eline kon ook heel goed uitleggen wat een bepaald gedrag bij een konijn betekende. Het heeft ervoor gezorgd dat wij onze konijnen nu veel beter begrijpen.
 

Na enkele weken verbetering

Gecombineerd met tips van Eline hebben wij nu de beste relatie met onze konijnen. Shiba haar nekharen zijn inmiddels terug en wij merkten na enkele weken al verbeteringen door de adviezen van Eline op te volgen. Na ongeveer 2 maanden waren haar nekharen ook bijna volgroeid (ze heeft nu lange manen van ongeveer 8 cm).

Nogmaals Eline, bedankt voor uw adviezen hierin. Mochten wij in de toekomst vragen hebben, dan komen wij zeker bij u terug.

(de foto op deze pagina is van een ander konijn dan Shiba).

 

Boek een afspraak

Plan een afspraak
Bekijk de beschikbaarheid in mijn agenda voor consulten en telefonische afspraken en boek een afspraak.
MAAK AFSPRAAK
Verzekerd van
deskundig advies

Eline Teygeler is aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en geaccrediteerd door de SPPD. Consulten worden vergoed door dierverzekeraars Petplan, Reaal, Ohra, Hema en Inshared.

Eline Teygeler
Loading...