Mike sproeit niet meer in huis

Ellen met kater Mike

Mike sproeide al een tijd in ons huis, zodat we hem niet meer los konden laten als we niet thuis waren.

Mike sproeit niet meer in huis

Kater sproeide al een tijd in huis

Mike is een kater van 2 jaar oud, samen met Belle, een poes van 4 jaar oud delen zij ons appartement. Mike sproeide al een tijd in ons huis, zodat we hem niet meer los konden laten als we niet thuis waren.

Vicieuze cirkel

Mike zat dan overdag in een bench opgesloten. In de avond was hij los zodat we op hem konden letten. Het sproeien bleef dan uit, maar onze poes Belle moest het ontgelden. De hele avond joeg hij haar de stuipen op het lijf door steeds achter haar aan te jagen.
We begrepen dat we in een vicieuze cirkel beland waren, dat opsluiten in de bench heel ongewenst was en zochten hulp bij Tinley.

Een maand later sproeit Mike niet meer in huis!

Eline kwam bij ons voor een gedragsconsult. Nu zijn we een maand verder en Mike sproeit niet meer in huis. We kunnen hem overdag loslaten zodat hij dan wat meer zijn energie kwijt kan.

We zijn blij dat we nu begrijpen

Omdat Mike niet is gesocialiseerd met andere katten, blijft contact met onze Belle moeilijk lopen. Zijn gedrag naar haar is wel verbeterd, maar hun relatie is nog niet optimaal. We zijn blij dat we nu begrijpen waarom Mike dit gedrag vertoont naar haar, en dat hij nu lekker weer los kan lopen.

Boek een afspraak

Plan een afspraak
Bekijk de beschikbaarheid in mijn agenda voor consulten en telefonische afspraken en boek een afspraak.
MAAK AFSPRAAK
Verzekerd van
deskundig advies

Eline Teygeler is aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en geaccrediteerd door de SPPD. Consulten worden vergoed door dierverzekeraars Petplan, Reaal, Ohra, Hema en Inshared.

Eline Teygeler
Loading...