“Hij blaft écht nooit meer als we weg zijn en kan nu weer prima alleen zijn”

Astrid met Jack Russel Milo

 

Mike sproeit niet meer in huis

Verlatingsangst na verhuizing

Toen wij net verhuisd waren had Milo er grote moeite mee om alleen thuis te blijven. Zodra we de deur uit waren begon hij te blaffen en te piepen als een gek! De buren werden er ook radeloos van en ik ging steeds met een rotgevoel naar mijn werk. Ik had medelijden met Milo dat hij het zo erg vond om alleen te zijn. We dachten zelf dat hij misschien wel verlatingsangst zou hebben. Het was ook niet de eerste keer voor hem dat hij verhuisd was, en het is ook best een gevoelig hondje.
Via onze dierenarts kwamen we bij Eline terecht. We hadden een afspraak gemaakt en dat is het beste wat we ooit hadden kunnen doen!
In 1,5 uur hebben we zo ontzettend veel geleerd. We zagen Milo eigenlijk meer als een mens dan als een hond. Wij gingen er vanuit dat we hem daar een plezier mee deden, maar niets is minder waar!

Frustratie

Eline constateerde gelijk dat Milo geen verlatingsangst had, maar hij raakte gefrustreerd als hij alleen achter werd gelaten. Hij wilde graag overal bij zijn en wanneer dat niet kon, raakte hij gestresst. Dat was inderdaad ook zo als wij thuis waren; Milo was goed in aandachtvragen en zelf zijn etenstijd en uitlaatschema bepalen. Wanneer andere zaken ook niet zo gingen als hij wilde, ging hij blaffen en piepen.

Aan de slag

We zijn na het consult meteen aan de slag gegaan. Vanaf nu zou Milo meer sturing van ons krijgen, oefenen met gehoorzaamheid en leren alleen achter te blijven. 
Milo was nooit op puppycursus geweest en kon eigenlijk helemaal niet op commando zitten of iets dergelijks. Met behulp van koekjes hebben we hem dat binnen één dag al kunnen leren! Milo knapte er écht van op en is een veel vrolijkere hond geworden. 

Probleem opgelost

De duidelijkheid die we hem hebben gegeven is iets waar hij duidelijk blij mee was! Hij blaft écht nooit meer als we weg zijn en kan nu weer prima alleen zijn.
Nog steeds is hij erg gek op aandacht krijgen, maar hij staat niet meer een half uur bij je te piepen of je aan te kijken. Hij heeft meer duidelijkheid en als we hem negeren gaat hij lekker op zijn eigen plaats liggen.

Eline, hartelijk bedankt voor al je goede adviezen en tips, en voor de goede nazorg die we van je hebben mogen ontvangen!

Boek een afspraak

Plan een afspraak
Bekijk de beschikbaarheid in mijn agenda voor consulten en telefonische afspraken en boek een afspraak.
MAAK AFSPRAAK
Verzekerd van
deskundig advies

Eline Teygeler is aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en geaccrediteerd door de SPPD. Consulten worden vergoed door dierverzekeraars Petplan, Reaal, Ohra, Hema en Inshared.

Eline Teygeler
Loading...