www.elineteygeler.nl

 

 

 

 

   

Ervaringen: Ninke met kruising Gizmo

Gizmo is nu 4,5 jaar oud. Hij is een kruising tussen een labrador en een herder, misschien zit er ook wel iets terrierachtigs in.
Begin 2004 begonnen de problemen: najagen van fietsers, uitvallen naar onbekende mensen en uitvallen naar andere reuen. Via onze dierenarts zijn wij bij Eline Teygeler gekomen.
Nadat ze de diagnose had gesteld (prooigedrag, territoriale agressie, dominantieagressie), gingen we aan de gang met de adviezen. Het ging al wel iets beter, behalve als we zijn echte vijanden tegenkwamen, het enige wat dan werkte was zo snel mogelijk weglopen…
Toen hadden wij helaas de pech dat Gizmo in de zomer van 2004 vreselijk gebeten werd door een Rottweilerteef. Het duurde twee maanden voordat de wonden genezen waren. Zijn oude gedrag verergerde weer en hij werd bang voor andere honden. Uitlaten was alleen mogelijk met een gentle leader om en ik kon hem nooit loslaten.

Ik besloot met hem naar een hondencursus te gaan. Eline vond dat goed en adviseerde daarnaast dat de lessen ook op Gizmo’s eigen terrein voortgezet moeten worden, want op onbekend terrein was hij altijd de perfecte hond. Helaas werd het advies van Eline totaal genegeerd door de hondenclub, de trainster - de enige daar met hart voor dieren en mensen - wilde graag maar mocht ons geen privé lessen geven op een andere locatie. De cursus stopte en Gizmo vertoonde nog steeds hetzelfde gedrag.
Het was voor mij onmogelijk om met hem over straat te lopen. Zijn aanvallen waren te heftig . Ik was wanhopig, ik heb Eline weer opgebeld en gevraagd of er nog andere opties waren. Nog dezelfde week is Eline gekomen en omdat het gedrag van Gizmo steeds heftiger werd, hebben we nogmaals alle adviezen doorgenomen en andere hulpmiddelen ingezet.

Nu een half jaar later is Gizmo de perfecte hond voor een wandeling (binnen was hij altijd de voorbeeldige hond). Eline heeft mijn leven veranderd en ik ben haar zeer dankbaar, ze heeft rust in mijn leven teruggebracht, ze heeft mij overtuigd dat goed gebruik van Gentle leader een grote hulp kan zijn.
En nog iets - er is bij mij nooit de gedachte opgekomen om Gizmo weg te doen. Wat je nodig hebt is een goede gedragsdeskundige en je eigen doorzettingsvermogen.


© Eline Teygeler 2011