www.elineteygeler.nl

 

 

 

 

   

Ervaringen: Monique met Siamees Ida

Wij hadden al 2 katten en kregen daar 2 kittens bij. Die laatste zijn Siamezen (Janka en Ida).
Het ging uitstekend, tot de Siamezen ongeveer 1,5 jaar waren. Ida begon behoorlijk dominant gedrag te vertonen, waardoor onze bangelijke kater Jimmy flink onder de plak kwam te zitten.
Toen er nog een poes (Minou) bij ons kwam aanlopen en we dus 5 katten hadden, was het bal compleet. Ida terroriseerde de boel, waarbij vooral Jimmy en Minou het moesten ontgelden.
Aangezien we er zelf geen raad meer mee wisten, hebben we Eline om hulp gevraagd.

Eline is een avond bij ons thuis geweest om de katten te observeren. We hebben van haar diverse tips gekregen hoe om te gaan met het gedrag van Ida.

We zijn er wel achter gekomen dat het niet simpel is en je als “baasje” flink in tijd en aandacht moet investeren om het gedrag van je kat te veranderen. Maar ons geduld is beloond. Niet dat Ida nu een watje is geworden - ze is en blijft immers een Siamees met uiteraard een uitgesproken karakter - maar ze is absoluut liever geworden voor Jimmy. Inmiddels zijn we zover dat ze af en toe weer samen van het hetzelfde bord staan te eten.
Met Minou blijft het moeilijk, maar steeds vaker negeert Ida haar aanwezigheid. We blijven hoop houden dat het tussen die twee op den duur tot een wapenstilstand komt.

Noot: de foto bovenin deze webpagina is geen Siamees, maar een Britse Korthaar kitten.


© Eline Teygeler 2011