www.elineteygeler.nl

 

 

 

 

   

Ervaring van Astrid met Jack Russel Milo

Toen wij net verhuisd waren had Milo er grote moeite mee om alleen thuis te blijven. Zodra we de deur uit waren begon hij te blaffen en te piepen als een gek! De buren werden er ook radeloos van en ik ging steeds met een rotgevoel naar mijn werk. Ik had medelijden met Milo dat hij het zo erg vond om alleen te zijn. We dachten zelf dat hij misschien wel verlatingsangst zou hebben. Het was ook niet de eerste keer voor hem dat hij verhuisd was, en het is ook best een gevoelig hondje.
Via onze dierenarts kwamen we bij Eline terecht. We hadden een afspraak gemaakt en dat is het beste wat we ooit hadden kunnen doen!
In 1,5 uur hebben we zo ontzettend veel geleerd. We zagen Milo eigenlijk meer als een mens dan als een hond. Wij gingen er vanuit dat we hem daar een plezier mee deden, maar niets is minder waar!

Eline constateerde gelijk dat Milo geen verlatingsangst had, maar dat hij gewoon heel erg graag wilde dat dingen op zijn manier gingen. Hij wilde bepalen hoe en wanneer dingen gebeurden. Dit deed hij heel erg subtiel, en wij zagen het gewoon als aanhankelijk gedrag. (Zijn koppie op je schoot leggen, zachtjes piepen omdat hij op schoot wilde bijvoorbeeld of ons een half uur lang strak aankijken.)

We zijn na het consult meteen aan de slag gegaan. Vanaf nu zou Milo naar ons moeten luisteren en meer duidelijkheid krijgen. Dat betekende voor hem dat hij niet meer zomaar op de bank mocht, niet meer in ons bed mocht slapen en dat hij voor alles wat hij wilde ‘iets’ moest doen. (Zoals zitten of ‘af’ gaan.)

Milo was nooit op puppy cursus geweest en kon eigenlijk helemaal niet op commando zitten of iets dergelijks. Met behulp van koekjes hebben we hem dat binnen één dag al kunnen leren! Milo knapte er écht van op en is een veel vrolijkere hond geworden. De duidelijkheid die we hem hebben gegeven is iets waar hij duidelijk blij mee was! Hij blaft écht nooit meer als we weg zijn en kan nu weer prima alleen zijn.

Nog steeds is hij erg gek op aandacht krijgen, maar hij staat niet meer een half uur bij je te piepen of je aan te kijken. Hij heeft meer duidelijkheid en als we hem negeren gaat hij lekker op zijn eigen plaats liggen.

Eline, hartelijk bedankt voor al je goede adviezen en tips, en voor de goede nazorg die we van je hebben mogen ontvangen!

 


© Eline Teygeler 2011